5 Şubat 2018 Pazartesi

SOĞAN KEBABI



Malzemeler:
  • 350 gr kuzu ve dana kıyması karışık
  • 1 kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • 30-35 adet küçük soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
Yapılışı:

     Soğanı, sarımsağı robotta çekin. Kıymayı, soğanı ve sarımsağı, baharatları bir kaba koyup yoğurun. Soğanları temizleyip ortadan kesin fakat tamamen koparmayın. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Soğanın kesik kısmına köfteyi yerleştirin. Yuvarlak fırın kabına yan yana dizin. Üzerini önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyoyla kapatın. 20 dakika 180 derece fırında pişirin. Sonra bir kasede sıvı yağ, tuz, salça ve suyu karıştırıp soğanların üzerini açıp sosu dökün.Tekrar fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder