5 Şubat 2018 Pazartesi

PORTAKAL RÜYASI TATLISI


Malzemeler:

Tabanı İçin:

  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 2 adet portakal
Muhallebisi İçin:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım portakal rendesi
  • 125 gr. tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr labne
Portakal Peltesi İçin:

  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 su bardağı su
  • Yarım portakal rendesi
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
Yapılışı:

     Tabanı için bisküvileri rondodan geçirin. Tereyağını kısık ateşte eritin. Erimiş tereyağını ve 2 yemek kaşığı sütü bisküvilere ilave edip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıdı koyup hazırladığınız karışımı kalıbın tabanına döşeyin. Muhallebisi için tereyağını tencereye koyup eritin. Unu ilave edip karıştırarak kavurun. Unun rengi değişmeye başladığında soğuk sütü yavaşça ilave edip hızlıca karıştırın. Şekeri ve portakal rendesini ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocağı kapatınca 1 paket vanilyayı ilave edip karıştırın. Muhallebi ılınınca 200 gr. labneyi ilave edip mikserle çırpın. Bisküvilerin üzerine muhallebinin yarısını dökün. Yarım ay şeklinde kabukları ile doğranmış portakalları kek kalıbının kenarlarına dik bir şekilde dizin. Kalan muhallebiyi yine üzerine dökün. Portakal peltesi için verilen malzemeleri tencereye koyup koyulaşana kadar pişirin. Soğuyan muhallebinin üzerine pelteyi döküp buzdolabında bir gece dinlendirin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder