18 Kasım 2022 Cuma

PORTAKAL SOSLU PASTA


Malzemeler:

 Keki İçin:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin:

  • 1 su bardağı süt
Kreması İçin:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Portakal Sosu İçin:

  • 3 su bardağı portakal suyu (Taze sıkılmış veya hazır meyve suyu kullanabilirsiniz tercih sizin)
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta 
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:

    Pastanın keki için bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup koyu kıvam alana kadar çırpın. Sıvı yağı, sütü koyup çırpmaya devam edin. Sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup tekrar çırpın. Yağlanmış büyük boy borcama kek karışımını dökün. 170 derece fırında alt ve üstü kızarana kadar pişirin. Pişince fırından keki çıkarın. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk sütü dökün. Kreması için bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı koyup karıştırın. Ocağa koyup karıştırarak pişirin. Ocağı kapatıp üzerine tereyağı ve vanilyayı koyup karıştırın. Krema ılınınca kekin üzerine dökün. Portakal sosu için tencereye portakal suyunu, nişastayı ve şekeri koyup karıştırarak pişirin. Kremanın üzerine döküp yayın. Soğuyunca buzdolabına kaldırıp en az 5-6 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder