23 Ekim 2022 Pazar

PALAMUT EKŞİLİSİ


 Malzemeler:

  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet iri boy palamut balığı
  • 2 adet iri domates
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 limon
  • Maydanoz
Yapılışı:

    Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın. Patatesi soyup ince halkalar halinde kesin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Biberleri ve sarımsakları ince ince doğrayın. Palamut balığını halkalar halinde kestirin. Geniş ve kapağı olan bir tavaya zeytinyağını ve soğanları koyup kavurun. Soğanların üzerine patatesleri dizin. Balığı da patateslerin üzerine koyun. Sonra domatesi, sivri biberi ve sarımsakları ekleyin. Tuzu, karabiberi, pul biberi, suyu, limon suyunu ve küçük parçalar halinde tereyağını koyun. Limonu dilimleyip  yerleştirin. Tavanın kapağını kapatıp ocağa koyun. Yemek kaynayana kadar yüksek ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin. Patatesler pişince ocağı kapatın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. 5 dakika dinlendirip servis edin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder