23 Ekim 2022 Pazar

LİMONLU CHEESECAKE



Malzemeler:

Tabanı İçin:

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 50 gr tereyağı (eritip kullanılacak)
  • 1 limon kabuğu rendesi
Cheesecake Harcı İçin:

  • 500 gr labne peyniri
  • 200ml krema
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
Limon Sosu İçin:

  • 300 ml su
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:

    Öncelikle kelepçeli kek kalıbımızı alın.Kalıbın yan yüzeyini sıvı yağ ile yağlayıp fırın kağıdını kesip yan taraflarını kaplayın. Tabanına ise yağlı kağıt koyun. Dış yüzeyini de alüminyum folyo ile kaplayın. Bisküvileri rondoda çekip un haline getirin. 50 gr tereyağı eritin. Bisküviyi, erimiş tereyağı ve limon kabuğu rendesini karıştırıp kalıba bastırarak yayın. Kalıba koyduğunuz karışımı buzdolabına kaldırın. Ayrı bir karıştırma kabına labne peynirlerini koyup mikserle çırpın. Sonra kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Toz şekeri de ekleyip çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Unu ve vanilyayı da ekleyip karıştırın. Buzdolabına konulan kek kalıbını alıp içine kek karışımını koyun. Fırını 200 derece ısıtın. Bir fırın tepsisinin ortasına kek kalıbını koyun ve tepsinin içine yarım litre kadar su koyup fırına koyun. 10 dakika 200 derece de pişirin. Sonra fırının derecesini 160 dereceye indirin. Yaklaşık 45 dakika daha pişirin. Cheesecake ki soğumaya bırakın. Bir tencereye suyu, limon kabuğu rendesini, limon suyunu, toz şekerini, nişastayı ve zerdeçalı koyup karıştırıp ocağa koyun. Karıştırarak pişirin. Pişen sosa tereyağını ekleyip karıştırın ve biraz daha karıştırıp ocağı kapatın. Sos ılınınca kekin üzerine döküp yayın. Kekin sosu tamamen soğuyunca buzdolabına kaldırın. Keki bir gün önceden yapıp ertesi gün servis ederseniz daha güzel oluyor.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder