27 Kasım 2022 Pazar

HAŞHAŞLI KOKOŞ PASTA


Malzemeler:

Keki İçin:

  •  4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Muhallebisi İçin:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin:

  • 1,5 su bardağı süt
Üzeri İçin:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Hindistan cevizi
Yapılışı:

    Kek için karıştırma kabına toz şekeri ve yumurtayı koyup iyice çırpın. Mavi haşhaşı, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup karıştırın. Yağladığımız borcama keki döküp 170 derece fırında pişirin. Muhallebisi için tencereye sütü, nişastayı, unu, toz şekeri, yumurta sarısını, hindistan cevizini koyup karıştırın. Ocağa koyup karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Keki fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine sütü her yerine gelecek şekilde gezdirin. Sonra pişen muhallebiyi kekin üzerine döküp yayın. Pastayı soğumaya bırakın. Soğuk süt ile krem şantiyi çırpın soğuyan pastanın üzerine yayın. Üzerine hindistan cevizi serpip buzdolabına koyun. Ertesi günü servis ederseniz daha güzel olur.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder