7 Aralık 2019 Cumartesi

ELMALI KURABİYE


Malzemeler:
Hamuru İçin:
  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
İçi İçin:
  • 4 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz içi
Yapılışı:

    İlk olarak iç malzemesini hazırlayın. Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarıp rendeleyin. Bir tavaya elmaları, şekeri koyup elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatınca dövülmüş ceviz ve tarçını koyup karıştırın. Hazırladığınız iç harcı soğuması için bir kenara bırakın. Yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağı, yoğurdu, pudra şekerini ve vanilyayı koyup elinizle karıştırın. Unu (Unu yavaş yavaş ilave edin.) ve kabartma tozunu koyup yumuşak bir hamur yapın. İstediğiniz gibi şekil verip iç harçtan koyup kapatın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkıp soğuyunca üzerine pudra şekeri dökün.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder