24 Nisan 2019 Çarşamba

TÜL PERDE TATLISI


Malzemeler:
  • 1 paket baklava yufkası
  • 100 gr tereyağ
  • 1 çat bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
Sosu İçin:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Dövülmüş ceviz
Şerbeti İçin:
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Yapılışı:

   Önce şekeri, suyu ve 1 dilim limonu tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca 10 dakika tutun ve ocağın altını kapatıp soğutun. Tereyağını eritin. İçine sıvıyağını koyun. Baklavalık yufkanın bir tanesini alın. Yağlı karışımdan fırçayla her tarafına sürün. Üzerine irmik serpiştirip yufkanın başından ve kenarlarından iki elle tutularak büzdüre büzdüre pile şekli oluşturun. Fırın tepsisine yan yana yerleştirin. Bütün tepsi dolana kadar bu işlemi tekrarlayın. 170 derece fırında hafif üzeri kızarana kadar pişirin. Sosu için yumurtayı, şekeri,sıvı yağı,sütü,kabartma tozu ve vanilyayı koyup mikserle çırpın. Fırından aldığınız tatlının üzerine sosu dökün.Tekrar fırına verin. 10 dakika daha sos pişene kadar pişirin. Pişen tatlıyı fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti dökün.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder