24 Nisan 2019 Çarşamba

HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN BÜZME BAKLAVA


Malzemeler:
  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • Dövülmüş ceviz
  • 1 paket tereyağ
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı su 
  • 1 dilim limon
Yapılışı:

     Önce şerbeti için tencereye şekeri, suyu ve limonu koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca 15 dakika tutup sonra ocağın altını kapatıp soğutun. Tereyağı bir tavada eritin. Üzerine çıkan köpüğünü alın. Baklava yufkasından 2 tanesini alıp uzun kısmının üzerine erimiş tereyağından fırçayla her tarafına sürün. Dövülmüş ceviz serpip oklavaya sarın. Ellerinizle oklavayı iki taraftan içe doğru büzün. Oklavadan çıkarıp tepsiye dizin. Kalan tereyağı üzerine sürüp 180 derece kızdırılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökün. Soğuyunca servis edin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder