7 Aralık 2019 Cumartesi

ERZINCAN LOKUMU


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz seker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 250 gr tereyağ
  • Yarim su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya 
  • 2 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un
Üzeri İçin:
  • Pudra şekeri
Yapılışı:

    Bir kabın içinde yumurta ve şekeri iyice çırpın. Eritilip, soğumuş tereyağını, sıvı yağını ve yoğurdu koyup karıştırın. Limon kabuğu rendesini, kabartma tozunu ve vanilyayı koyun. Ununu da koyup mikserle çırpın. Koyu bir kek kıvamı olacak. Yağlanmış uzun borcama keki döküp ıspatulayla yayın. 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkıp ılınınca pudra şekeri serpin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder