28 Kasım 2021 Pazar

ŞIHIL MAHŞİ


Malzemeler:

  • 4-5 adet orta boy kabak
  • 200 gr. kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  •  Karabiber
  • Pul biber
  • 1 avuç doğranmış maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Sosu İçin:
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri İçin: 
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Yapılışı:

    Kabakların dışını soyacağın tırtıklı kısmıyla çizin. Kabağı ikiye bölüp içini oyun. bütün kabaklara aynı işlemi yapıp yıkayın. Bir süzgecin içine alıp suyunu süzdürün. Bir tavaya sıvı yağı koyup kızdırın. Kabakları yağda yumuşayana kadar kızartın. Ayrı bir tava veya tencereye sıvıyağı koyup yemeklik doğradığınız soğanı koyup kavurun. Sonra fıstıkları ekleyip biraz daha kavurup kıymayı ilave edin. Kıyma da kavrulunca salçayı ekleyin. Baharatları ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın. Doğranmış maydanozu ve nohudu ekleyip karıştırın. Kızarttığınız kabakların içini iç harçla doldurup isteğe bağlı olarak kapak olarak oyduğunuz iç kabaklardan kullanabilirsiniz. İstediğiniz bir fırın kabına kabakları yerleştirin.  Bir kasede salçayı, naneyi ve suyu koyup karıştırın ve kabakların üzerine dökün. 180 derece fırında pişirin. Servis ederken sarımsaklı yoğurt ve yemeğin sosundan gezdirin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder