31 Mart 2019 Pazar

PORTAKAL SOSLU PASTA


Malzemeler:
Keki İçin:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
Kreması İçin:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket (200gr) labne peyniri
Portakal Sosu İçin:
  • 3 su bardağı portakal suyu
  • 1 paket vanilyalı puding
Yapılışı:

     Keki için yumurtayı ve şekeri bir çırpma kabına koyup 5 dakika çırpın. Sonra elenmiş unu, kabartma tozunu, portakal kabuğunu ve vanilyayı koyup karıştırın. Orta boy borcama keki boşaltın. 170 derece fırında pişirin. Kek fırından çıkıp ılınınca üzerine 1 su bardağı soğuk süt dökün. Kreması için süt ve krem şantiyi çırpın. 20 dakika kadar krem şantinin sertleşmesi için buzdolabına koyun. Sonra krem şantiyi dolaptan alın. Labneyi krem şantinin içine koyup tekrar mikserle çırpın. Tamamen soğuyan kekin üzerine kremayı yayın. Portakal sosu için portakal suyunu ve bir paket vanilyayı bir tencereye koyup karıştırın. Ocağın üzerine alıp karıştırarak pişirin. Pişince ocaktan alıp soğutun. Kremanın üzerine portakal sosunu döküp yayın. Buzdolabına koyun. Mümkünse bir gün önceden yapıp buzdolabında bekletin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder