30 Ocak 2019 Çarşamba

YOĞURTLU HAVUÇLU PATATES ÇANAĞI



Malzemeler:
  • 5-6 orta boy haşlanmış patates
  • 3 adet havuç
  • 250 gr süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:

     Havuçları temizleyip rendeleyin. Tavaya bir miktar sıvı yağ koyup havuçları ilave edin ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Süzme yoğurdu su ile biraz açın. Yoğurdun içine 1 diş sarımsağı rendeleyin tuzu da ilave ederek karıştırın. Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Tereyağını eritip patatesin üzerine dökün. Tuz ve karabiber koyup elinizle yoğurun. Patatesten yumurta büyüklüğünde parçalar alıp çanak şekli verin. Çanakların içine kavurduğunuz havuçları koyun. Üzerine sarımsaklı yoğurttan döküp kırmızı biber serpin ve servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder